Nominera till Lärarprisen 2024!

Nomineringsperioden för 2024 års pris avslutades den 10 november 2023.

Läs mer om priset

Känner du en lärare som inspirerar och motiverar utöver det vanliga? Som får naturvetenskapliga ämnen att bli lustfyllda, spännande och begripliga?

Nu kan du kan nominera lärare i matematik, fysik, kemi, biologi, naturkunskap eller NO. Du är välkommen att nominera oavsett om du är elev, lärarkollega, rektor, förälder, eller bara känner en riktigt bra lärare.

Fyra lärarpris delas ut varje år. Prissumman är 50 000 kr per pris till pristagarna och 50 000 kr per pris till pristagarnas skolor att användas till naturvetenskapliga aktiviteter och inköp av läromedelsresurser för de naturvetenskapliga ämnena. Pristagarna inbjuds som Akademiens gäster till Stockholm under våra Akademidagar i slutet av mars och priset utdelas vid Akademiens högtidssammankomst, som följs av en festlig bankett. Under Akademidagarna ordnas också Ingvar Lindqvistsymposiet i Stockholm, där pristagarna presenterar sitt arbete och diskuterar naturvetenskap och pedagogik. Ingvar Lindqvistsymposiet är öppet för alla intresserade lärare.

Nu är det dags att nominera till 2024 års pris. Det går bra att nominera samma lärare flera år. Om du nominerat tidigare och din lärare inte fått priset, ge inte upp – det kanske är hens tur i år! Beskriv så noggrant som möjligt vad som gör just din/dina lärares undervisning så speciell.

Skriv ut en affisch att sätta upp på din skola här

Ingvar Lindqvistpriset finansieras av Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.