Trädgårdsmästare sökes till Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården

Kungl. Vetenskapsakademien söker en trädgårdsmästare till Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med uppgift att sprida kunskap om biologisk mångfald, botanik och hortikultur.

Edvard Andersons växthus
Foto: Åsa Stjerna.

Trädgården drivs i samarbete mellan Kungl. Vetenskapsakademien (KVA) och Stockholms universitet. KVA ansvarar för den tekniska driften och öppethållandet av Edvard Andersons växthus samt dess samlingar av växter från områden med Medelhavsklimat. Odlargruppen i växthuset består av tre trädgårdsmästare, en tekniker samt helg- och säsongspersonal. Växthuset är öppet för allmänheten sex dagar i veckan och besöks årligen av cirka 35 000 personer och 300 skolklasser.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar skötsel, förökning och beskärning av ett artrikt växtmaterial i växthus och är fysiskt krävande. Däri ingår också planering och utvärdering av den odlingstekniska verksamheten, viss administration av inköp och drift, samt handledning av helg- och säsongspersonal. Val av växtmaterial och utformning av växtbäddar sker tillsammans med ansvarig botanist. Du kommer också att ha ansvar för klimatstyrning och annan växthusteknik. Helgtjänstgöring kan förekomma, liksom deltagande i växthusets publika verksamhet såsom visningar och evenemang.

Din bakgrund

Vi vill att du som söker har eftergymnasial trädgårdsutbildning med odlingsinriktning, till exempel trädgårdsingenjör, eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig, samt praktisk erfarenhet av växthusarbete och modern växthusteknik. Kunskap och erfarenhet av arbetsledning, ekonomiadministration, biologiskt växtskydd och arbete i botanisk trädgård är meriterande liksom behörighet för växtskyddsmedel, Grönt kort och traktorkort eller B-körkort.

Viktiga egenskaper vid arbete i ett botaniskt växthus är ett genuint växtintresse, estetiskt sinne och tekniskt handlag. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har datorvana. Ansvarskänsla och god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp är ett krav och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bemöter arbetskamrater och trädgårdsbesökare med ett öppet och tillmötesgående sätt.

Arbetstid/varaktighet

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde senast 2023-05-01.

Lön

Enligt överenskommelse.

Intresserad?

Närmare information om befattningen lämnas av Karin Martinsson, 1:e trädgårdsintendent 070-545 10 29

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2022-11-20. Märk din ansökan ”Trädgårdsmästare” och skicka till e-post: infoea@bergianska.se

Arbetsgivare

Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
104 05 Stockholm

Kungl. Vetenskapsakademien, stiftad år 1739, är en oberoende organisation som har till uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademiens tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar efter att öka utbytet mellan olika discipliner.