AV/IT-tekniker till Kungl. Vetenskapsakademien

Är du en duktig AV/IT-tekniker som vill arbeta med modern utrustning i en av Stockholm finaste lokaler? Visste du att Kungl. Vetenskapsakademiens övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället?

Beijersalen, Kungl. Vetenskapsakademien
Foto: Markus Marcetic

Din vardag

I rollen som AV/IT-tekniker kommer du att jobba med AV/IT-support och service. Du ska ge stöd och demonstration vid användning av teknik i konferensrum, hörsal och sessionssal. Som AV/IT-tekniker ansvarar du för att löpande driftsäkra och beställa underhåll av all AV-teknisk utrustning och göra felanmälan vid behov, samt vara kontaktperson gentemot AV-teknikleverantören. I rollen ska du också ge supporthjälp till användare av PC/MAC, Microsoft 365 och nätverk samt hjälpa till att installera PC/Mac enligt KVA-standard.

Du ska också:

  • planera och genomföra inspelningar och direktsändningar av till exempel seminarier och symposier och dylikt.
  • utforma och sammanställa användarvänligt material och hjälpinformation till användare samt utveckla manualer och korta instruktioner för konferensrummen.
  • delta i projekterings- och inköpsarbete.

Placering: Norra Djurgården, Stockholm

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är både serviceinriktad och lösningsorienterad. Du är kommunikativ och trivs med att hjälpa till och har ett gott tålamod.

Kungl. Vetenskapsakademien söker dig som har:

  • goda kunskaper i MacOS- och Windows.
  • erfarenhet av arbete med AV-support.
  • goda kunskaper inom PA-teknik, presentations-/projektionsteknik samt videokonferenssystem och distansmötesteknik.
  • god kunskap om AV-kommunikation i datanät.
  • goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.
  • B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en internserviceorganisation, vaktmästeri eller fastighetsskötsel. Det är även ett stort plus om du har erfarenhet av både MAC och PC.

Om Kungl. Vetenskapsakademien

Vetenskapsakademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor och granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling.

Ett kunskapsbaserat samhälle som prioriterar utbildning, forskning och innovationer har bäst förutsättningar att möta framtidens utmaningar.

Här får du möjligheten att bli en del av en organisation med tydlig samhällsnytta inom många områden, till exempel miljö och klimat. Är du dessutom genuint intresserad av forskning kan detta verkligen vara arbetsplatsen för dig.

Ansökan och kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Vetenskapsakademien med Wise IT. Urval för tjänsten sker löpande.

Välkommen med din ansökan på Wise IT!