Pressinbjudan: Crafoordpristagare tar emot priset ur kungens hand

Årets Crafoordpristagare, evolutionsbiologen Dolph Schluter från Kanada, tar emot sitt pris i närvaro av kungaparet torsdag 11 maj på Vetenskapsakademien i Stockholm. Media har möjlighet att närvara vid ceremonin i Beijersalen.

Utdelning av 2018 års Crafoordpris till Syukuro Manabe och Susan Solomon på Vetenskapsakademien i Stockholm. Foto: Markus Marcetic

Tidigare i år offentliggjordes att årets Crafoordpris i biovetenskaper går till Dolph Schluter för hans arbete med att ta reda på hur nya arter blir till.

Här kan du läsa pressmeddelandet och se en kort video om hans forskning

Dolph Schluter kommer nu till Sverige för att ta emot sitt pris. Prisföreläsningen sker i Lund 8 maj. Därefter anordnas ett prissymposium på Vetenskapsakademien i Stockholm 10 maj.

Mer information om symposiet och möjlighet att anmäla sig hittar du här

Själva prisceremonin för särskilt inbjudna gäster sker 11 maj, i Beijersalen på Vetenskapsakademien i Stockholm. Media har möjlighet att närvara vid ceremonin.

Föranmälan sker senast 4 maj till:

Eva Nevelius, pressansvarig vid Vetenskapsakademien
eva.nevelius@kva.se
070-878 67 63.

Ceremonin börjar kl. 16.30 och platser ska vara intagna senast 16.20. Klädsel: mörk kostym. För fotografer kommer det att vara möjligt att ta bilder vid ankomst samt vid överlämnandet av priset under ceremonin i Beijersalen.

Adress:
Vetenskapsakademien,
Lilla Frescativägen 4A,
114 18 Stockholm