Pressinbjudan: Offentliggöranden av Nobelprisen i fysik och kemi samt Ekonomipriset 2019

Årets Nobelpris i fysik och kemi samt Ekonomipriset offentliggörs i början av oktober. Här har vi samlat länkar, information och kontaktuppgifter inför presskonferenserna på Kungl. Vetenskapsakademien. 

Presskonferenserna är endast öppna för journalister och fotografer som bevakar årets pris. Observera att ansökan om ackreditering och föranmälan är obligatorisk. För att få tillträde krävs även giltig presslegitimation eller enskild överenskommelse med pressansvarig i förväg.

Klicka på länkarna nedan för att komma till respektive ansökningssida. Tänk på att ni måste ansöka om att delta vid varje presskonferens separat.

Ange i ansökan om ni önskar göra en enskild intervju med en expert efter offentliggörandet. Ange även om ni vill boka en plats för att filma med kamera på stativ.

Samtliga presskonferenser kommer att sändas live på www.kva.se och www.nobelprize.org (ingen registrering krävs). Följ oss gärna på Twitter @vetenskapsakad för de snabbaste uppdateringarna.

Plats: Sessionssalen, Kungl. Vetenskapsakademien, Lilla Frescativägen 4A, Stockholm.

Datum för årets offentliggöranden

Nobelpriset i fysik – Tisdag, 8 oktober, tidigast klockan 11.45. Klicka här för att komma till ansökan 

Nobelpriset i kemi – Onsdag, 9 oktober, tidigast klockan 11.45. Klicka här för att komma till ansökan

Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne – Måndag, 14 oktober, tidigast klockan 11.45. Klicka här för att komma till ansökan

Information om övriga Nobelpris finns på Nobelstiftelsens webbplats 

Vid frågor, kontakta Eva Nevelius, pressansvarig, Kungl. Vetenskapsakademien, eva.nevelius@kva.se eller 070-878 67 63.