Ledig tjänst: Vetenskapsakademien söker digital kommunikatör

Kungl. Vetenskapsakademien söker nu en engagerad kommunikatör med särskilt ansvar för sociala medier. Vi är en oberoende organisation, som har i uppgift att främja vetenskaperna och stimulera deras inflytande i samhället. Vill du bidra till att stärka vår röst och våra verksamheter?

Om uppdraget                                                 

I rollen som digital kommunikatör driver du tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen Vetenskapsakademiens olika digitala kanaler. Vi har en omfattande verksamhet och du kommer att delta i många projekt med både små och stora kommunikationsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Vara delaktig i att bygga strategier för digital kommunikation samt driva operativa insatser
  • Identifiera berättelser och skapa engagerande innehåll som stärker varumärket
  • Löpande publicera innehåll i våra olika sociala kanaler; LinkedIn, Facebook, med flera
  • Mäta och följa upp effekten av publicerat innehåll

Som en del av vårt kommunikationsteam kommer du också att jobba med andra kommunikationsuppgifter i Akademiens olika projekt, både som projektledare och operativt. 

Om dig

Du ska ha en akademisk utbildning inom kommunikation eller annat närliggande område. Du är en skicklig kommunikatör och van skribent. Du vet hur du paketerar och anpassar budskap och innehåll efter målgrupp. Du har erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg och analysera utfall av digitala insatser. Vi ser gärna att du kan hantera verktyg såsom WordPress,  Photoshop, Illustrator, InDesign och Storykit.

Det är bra om du har erfarenhet av att kommunicera forskning och kännedom om den akademiska världen. Du är en lagspelare som har lätt att samarbeta med både kollegor och uppdragsgivare i projekt som kräver planering och samordning. Som person är du social och positiv och har lätt för att knyta kontakter. Du är strukturerad och noggrann, och van att arbeta mot deadline med parallella projekt.

Om oss

Vetenskapsakademien erbjuder en unik arbetsplats. Vi är ett dedikerat arbetsteam som arbetar med Sveriges främsta forskare inom de flesta ämnesområden. En uppgiftsbaserad arbetsorganisation med frihet under ansvar och bra förmåner skapar en inspirerande arbetsmiljö.

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor, granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv och kommunicera resultatet samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals.
Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. 

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, som är den 12 april.