Ledig tjänst: Trädgårdsmedarbetare till Edvard Andersons växthus

Bergianska stiftelsen vid Vetenskapsakademien söker en trädgårdsmedarbetare till Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården.

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med uppgift att sprida kunskap och information om biologisk mångfald, botanik och hortikultur. Edvard Andersons växthus drivs av Kungl. Vetenskapsakademien och ansvarar för samlingarna av växtarter från områden med Medelhavsklimat. Växterna är friplanterade i landskap eller krukodlade. Enheten ansvarar även för några mindre områden utomhus. Växthuset är öppet för allmänheten tisdag–söndag, året runt, och har en bemannad entrékassa med museibutik och ett enkelt café. Det besöks årligen av cirka 35 000 personer och 350 skolgrupper.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att bistå de tre ordinarie trädgårdsmästarna i den dagliga skötseln av ett artrikt växtmaterial, främst i växthus, men även på friland. Ogräsbekämpning samt klippning av gräs och häckar.

Din bakgrund

Vi vill att du som söker har eftergymnasial trädgårdsutbildning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Ett genuint växtintresse och estetiskt sinne är grundläggande för arbete i en botanisk trädgård, liksom erfarenhet av odling under glas och vana vid trädgårdsmaskiner. Erfarenhet av kassaarbete är ett plus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Anställningen är en säsongsanställning på heltid 8 månader med tillträde enligt överenskommelse, dock senast 28 mars.

Lön

Enligt överenskommelse.

Intresserad?

Närmare information om befattningen lämnas av Karin Martinsson, 1:e trädgårdsintendent, 070-545 10 29. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2022-01-30. Märk din ansökan ”Trädgårdsmedarbetare” och skicka till infoea@bergianska.se

Arbetsgivare

Kungl. Vetenskapsakademien, Bergianska stiftelsen, Box 50005, 104 05 Stockholm.