Ledig tjänst: Prisadministratör – Sjöbergpriset

Trivs du i akademisk miljö och har intresse för administration? Nu söker vi en prisadministratör till Kungl. Vetenskapsakademien.

Tjänsten

Genom ett samarbete med Sjöbergstiftelsen utser Vetenskapsakademien årligen mottagare av Sjöbergpriset, som går till framstående cancerforskare. Prissumman är en miljon dollar, varav merparten är öronmärkt för fortsatt forskning. I rollen som prisadministratör för Sjöbergpriset har du huvudansvaret för det administrativa arbetet med Sjöbergpriset. Du är också klassekreterare i en av Akademiens klasser och ansvarar därutöver för det administrativa arbetet med en av Vetenskapsakademiens symposieserier. Organisatoriskt tillhör du personalen på kansliet och rapporterar till verksamhetschefen. Arbetsplatsen är belägen i Frescati, nära T-banestation Universitetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Administration kring nomineringar, ansökningar och utvärderingar
  • Skriva kallelser och protokoll
  • Arkivering
  • Organisera resor och boende
  • Praktiska göromål i samband med genomförande av möten och arrangemang

Dina kvalifikationer

  • Universitetsutbildning inom naturvetenskap, helst inom ”Life Science”
  • Några års erfarenhet av administrativt arbete, gärna i akademisk miljö
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Relevanta IT-kunskaper

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en god administratör, har sinne för detaljer, är en utförare och kan ta egna initiativ, samtidigt som du har lätt att samarbeta på alla nivåer i organisationen. Som person är du strukturerad och har en mycket god servicekänsla. För att trivas i den akademiska världen är det viktigt att du är en stabil person med integritet.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV, senast den 8/10. Intervjuer och urval sker löpande. Märk din ansökan med ”Prisadministratör” och skicka  till zlatko@tresurs.se som hjälper oss med rekryteringen. Har du frågor är du välkommen att ringa 070-6730445 och tala med akademiråd (verksamhetschef) Per Hedenqvist. Alternativt kan du skicka dina frågor till per.hedenqvist@kva.se.

Arbetstid/Varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 100 % tjänstgöringsgrad. Tillträde snarast, dock helst senast 1 januari 2022.

 

Kungl. Vetenskapsakademien är en oberoende organisation som har som övergripande mål att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien stimulerar till utveckling av svensk forskning genom att stödja vetenskap av högsta kvalitet. Genom att granska viktiga samhällsfrågor ur ett vetenskapligt perspektiv vill Akademien bidra till att samhällsdebatt och beslutsfattande bygger på vetenskaplig grund, både på nationell och internationell nivå.