Ledig tjänst: Kungl. Vetenskapsakademien söker ekonom/administratör

Kungl. Vetenskapsakademien har en omfattande och variationsrik verksamhet som syftar till att främja vetenskaperna och stimulera deras inflytande i samhället. Vill du bli en del av vår ekonomiavdelning och bidra till att stärka våra verksamheter?

Om uppdraget                                                 

Som ekonom/administratör på Akademiens kansli kommer du att tillhöra en ekonomiavdelning med totalt fem medarbetare. I din roll kommer du att hantera både större och mindre ekonomiuppgifter med fokus på leverantörsreskontra och administration av Vetenskapsakademiens anknutna stiftelser. Du är en del av det administrativa stödet vilket innebär samarbete med och stöd åt övrig personal inom organisationen samt att aktivt bidra till att organisationen följer, dokumenterar och utvecklar fastställda arbetsprocesser och arbetsrutiner.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Hantering av leverantörsbetalningar
  • Internservice i ekonomiärenden
  • Systemadministratör för Palette, vårt faktureringssystem.
  • Hantering av inkommande fakturor och post till ekonomiavdelningen
  • Administration av Vetenskapsakademiens anknutna stiftelser

Som en del av vår ekonomiavdelning kommer du också att jobba med andra ekonomiuppgifter inom Vetenskapsakademien.

Om tjänsten

Tillsvidare, 100 %

Om dig

Vi söker dig som har gymnasiekompetens med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har god kompetens inom Excel och övriga Officeprogram samt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från stiftelse eller annan ideell verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat med iScala eller liknande system, som Agresso eller Navision. Som person är du noggrann, strukturerad och har hög ansvars- och servicekänsla.

Du arbetar bra tillsammans med andra, är självgående och initiativrik och trivs att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter. Du bör även vara intresserad av att delta i utveckling av verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss

Kungl. Vetenskapsakademien är en privat, oberoende organisation som erbjuder en unik arbetsplats. Vi har en uppgiftsbaserad arbetsorganisation som tillämpar frihet under ansvar och bra förmåner för att skapa en inspirerande arbetsmiljö.

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor och granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tresurs företagsutveckling.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zlatko Kotevski på zlatko@tresurs.se

Vi ser gärna att du ansöker med CV och personligt brev i pdf-format till mejladressen ovan senast den 9 juni 2022.

Välkommen med din ansökan!