Ledig tjänst: Kungl. Vetenskapsakademien söker controller

Kungl. Vetenskapsakademien söker nu dig som vill fortsätta din bana som controller i en oberoende ideell organisation, som har i uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället!

I rollen som controller kommer du självständigt att arbeta med och ansvara för en mängd olika projekt i samarbete med både projektledare på kansliet och Vetenskapsakademiens ledamöter. Du ansvarar för att kvalitetssäkra redovisningen och rapporteringen av projekt till de olika finansiärerna. Rapporteringen kommer att ske löpande under projektens gång som kan sträcka sig alltifrån några månader till flera år. Du ansvarar för att ha kontroll på allt som sker relaterat till projektens ekonomi och hjälper till med budgeteringen av dessa. Här kommer du att ha många kontaktytor inom organisationen, men även med externa parter kopplade till projekten. Du arbetar nära kanslipersonalen som bland annat stöttar med viss administration och kontering. Du tar ansvar för att sammanställa siffrorna och tar fram rapporter som du går igenom med berörda parter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Redovisning
 • Följa upp och koordinera ekonomirelaterade frågor rörande projekten gentemot utförare och finansiärer.
 • Vara avancerad användare av projekthanteringssystemet Projectplace
 • Tillse att utbildningsbehov i Projectplace hanteras
 • Vara uppdaterad i Prisma för att ge stöd vid ansökningar och redovisning av bidrag
 • Under ledning av akademikamrer (ekonomichef) utveckla digitaliseringen av arbetet på ekonomiavdelningen
 • Budgetarbete under ledning av akademikamrer
 • Bokslutsarbete under ledning av akademikamrer

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi. Du har ett par års erfarenhet som redovisningskonsult, alternativt arbetar du som controller i dag med en god grund i redovisning att stå på. Du är bekväm med att arbeta och samla information och data i olika systemmiljöer och har mycket goda kunskaper i Excel. Vidare har du goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du kommer att bli en del av en samarbetsorienterad, öppen organisation där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här kommer dina kommunikativa egenskaper komma väl till pass, då du som ekonom ofta får förklara och redovisa ekonomi för icke-ekonomer på ett pedagogiskt sätt. Du vågar även ställa krav samt gillar att bidra med just din expertis och stötta där du kan. Som controller kommer du att arbeta på Vetenskapsakademiens kansli som är beläget i Frescati på Norra Djurgården, dit det är lätt att ta sig med kollektivtrafiken.

Som controller på Kungl. Vetenskapsakademien erbjuds du:

 • En organisation med engagerade och samarbetsvilliga kollegor
 • Bli involverad i en rad projekt som berör aktuella och viktiga samhällsfrågor
 • Möjlighet att utvecklas i din yrkesroll
 • Bli en del av en spännande verksamhet som skapar möjligheter och gör skillnad
 • Kollektivavtal
 • Vi har en uppgiftsbaserad arbetsorganisation som tillämpar frihet under ansvar och bra förmåner för att skapa en inspirerande arbetsmiljö.

Om Kungl. Vetenskapsakademien

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor och granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kungl. Vetenskapsakademien med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm, 070-029 11 41 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på deras hemsida via länken nedan.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska inte innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så lägg CV och eventuellt personligt brev i samma fil

Välkommen med din ansökan!

Ansök på Meritmind.se