Ledig tjänst: Digital kommunikatör – 12 månaders uppdrag

Kungl. Vetenskapsakademien söker nu en engagerad kommunikatör med särskilt ansvar för sociala medier. Vi är en oberoende organisation, som har i uppgift att främja vetenskaperna och stimulera deras inflytande i samhället. Vill du bidra till att stärka vår röst och våra verksamheter?

Tjänsten är på heltid med start i början på november och 12 månader framåt.

Om uppdraget                                            
I rollen som digital kommunikatör driver du tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen Vetenskapsakademiens olika digitala kanaler. Vi har en omfattande verksamhet och du kommer att delta i många projekt med både små och stora kommunikationsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Vara delaktig i att bygga strategier för digital kommunikation samt driva operativa insatser
  • Identifiera berättelser och skapa engagerande innehåll som stärker varumärket
  • Löpande publicera innehåll i våra olika sociala kanaler; LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter
  • Mäta och följa upp effekten av publicerat innehåll

Som en del av vårt kommunikationsteam kommer du också att jobba med andra kommunikationsuppgifter i Akademiens olika projekt, både som projektledare och operativt.

Om dig

Du ska ha en akademisk utbildning inom kommunikation eller annat närliggande område. Du är en skicklig kommunikatör som har en känsla för färg och form, och du vet hur du ska paketera och anpassar budskap och innehåll efter målgrupp. Du har erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringsverktyg och analysera utfall av digitala insatser. Vi ser gärna att du kan hantera verktyg som WordPress, Photoshop, Illustrator, InDesign och Storykit.
Det är bra om du har erfarenhet av att kommunicera forskning och kännedom om den akademiska världen. Du är en lagspelare som har lätt att samarbeta med både kollegor och uppdragsgivare i projekt som kräver planering och samordning. Som person är du social och positiv och har lätt för att knyta kontakter. Du är strukturerad och noggrann, och van att arbeta mot deadline med parallella projekt.

Om oss
Vetenskapsakademien erbjuder en unik arbetsplats. Vi är ett dedikerat arbetsteam som arbetar med Sveriges främsta forskare inom de flesta ämnesområden. En uppgiftsbaserad arbetsorganisation med frihet under ansvar och bra förmåner skapar en inspirerande arbetsmiljö.

Kungl. Vetenskapsakademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation vars övergripande mål är att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor, granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv och kommunicera resultatet samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Nyqwist, jn@kimm.se

OBS! Processen kommer vara vilande pga semester under veckorna 29-32 men vi finns åter på plats under v33. Men vänta inte med att söka, KIMM / Wise Professionals kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Ansök senast 16 Aug 2023.

Välkommen med din ansökan!