Integrationsprojektet Science Meetup förenar genom naturvetenskap

Med Science Meetup vill Kungl. Vetenskapsakademien öka intresset för naturvetenskap och forskning och samtidigt stötta nyanlända ungdomar in i det svenska samhället. Elever från gymnasieskolan och språkintroduktionsprogram får tillsammans med lärare och forskare fördjupa sig i naturvetenskapens spännande värld.

Projektet startade redan i våras men drar nu igång på allvar på omkring 10 skolor runtom i landet. Först ut redan nästa vecka är Örebro, med en veckas aktiviteter på Rudbecksgymnasiet. Temat är ”Fotosyntes”.

Under 2018 planeras ett antal Science Meetup på bland annat följande orter; Stockholm, Örebro, Strömstad, Ängelholm, Kalix, Tingsryd, Danderyd, Hässleholm och Upplands-Väsby.

– Vi är stolta över att kunna bidra i ett så viktigt projekt för att hjälpa nyanlända in i samhället och samtidigt sprida intresset för naturvetenskap. Science Meetup är ett utmärkt tillfälle att fördjupa sig inom ett ämne och knyta nya bekantskaper. Det är glädjande att se att så många skolor tar den här chansen, säger Göran K. Hansson, Kungl. Vetenskapsakademiens ständige sekreterare.

Projektet finansieras av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

 

För kontakt med ansvarig på skolorna, kontakta projektledare Sara Tyskeng, på sara.tyskeng@kva.se, 08 673 95 91, 072 588 00 81.

För intervjuförfrågningar, kontakta Jessica Balksjö Nannini, pressansvarig, Kungl. Vetenskapsakademien, på jessica.balksjo@kva.se eller 070 673 96 50.

 

Science Meetup – ett integrations- och kunskapsinitiativ

Med Science Meetup vill Kungl. Vetenskapsakademien öka intresset för naturvetenskap och forskning och samtidigt stötta nyanlända ungdomar på vägen in i det svenska samhället. Science Meetup arrangeras tillsammans med skolor och universitet runt om i landet.