Pi-dagen: Vilka frågor ställer vetenskapspersoner sig själva?

Datum: 2019-03-14

Tid: 17:30 - 20:00

Adress: Riddargatan 13, Stockholm

Lokal: Armémuseum

Är frågvisheten det som särskiljer människan från primaten? Det menar Joseph Jordania, australiensisk professor, som forskat på språkutveckling. Genom frågor upptäcker vi världen, med hjälp av vetenskapen kan vi strukturera dem.

Vilka frågor ställer vetenskapspersoner sig själva? Vi har bjudit in fyra av våra främsta tänkare inom fält som sträcker sig från fysik till filosofi för att diskutera följande frågor:

  • Vad är världens farligaste idé?

  • Vad har du ändrat åsikt om?

  • Vad kommer att förändra allt?

  • Vilken vetenskaplig idé är redo för pension?

  • Vilken vetenskaplig idé eller koncept borde vara mer känd?

Välkomna att fira internationella Pi-dagen med oss! Vi bjuder på ett intressant samtal och efterföljande mingel i Armémuseums vackra lokaler.

Medverkande:

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik

Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi

Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi och preses för Kungl. Vetenskapsakademien

Armita Golkar, doktor i psykologi vid Stockholms Universitet och Karolinska Institutet.

Samtalet leds av Christer Sturmark, VD och förläggare Fri Tanke

Pi-samtalen är ett samarbete mellan Fri Tanke, och Kungl. Vetenskapsakademien. Samtalsserien speglar vetenskapens frontlinjer och vill öka kunskapen om verkligheten och oss själva. Namnet syftar på det matematiska talet π.

Kontakt

Programkoordinator
program@kva.se

Vetenskapsakademien fotograferar och filmar under ett flertal av sina evenemang. Foto- och videomaterial kommer att behandlas av Akademien och lämnas till tredje part för bearbetning. Materialet kan också komma att användas i kommande kommunikation för att informera om Akademiens verksamhet i någon av Akademiens digitala och/eller tryckta kanaler. Om du inte samtycker till detta eller har frågor angående vår behandling av personuppgifter kan du kontakta oss per telefon 08-673 95 00, eller e-post kva@kva.se

Läs mer om hur Akademien behandlar dina personuppgifter