Ulf Danielsson: Att förklara det oförklarliga

Datum: 2019-05-08

Tid: 18:00 - 19:00

Adress: Lilla Frescativägen 4A Stockholm

Lokal: Beijersalen, Kungl. Vetenskapsakademien

Öppen Akademiföreläsning med Professor Ulf Danielsson, Uppsala universitet.

Se mer video från Akademien på vår YoyTube-kanal

Hur gör man strängteori, svarta hål och multiversum begripligt? Är det viktigt eller ens möjligt? Och vad spelar de kosmiska perspektiven för roll i hur vi väljer att leva våra liv på jorden? En föreläsning om mänskliga begränsningar i ett obegränsat universum.

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet. Han har en doktorsexamen från Princeton University, USA och är ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien, samt populärvetenskaplig författare.

Föreläsningen är en del av en serie öppna föreläsningar på Kungl. Vetenskapsakademien våren 2019. Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Föranmälan krävs ej.

Detta evenemang kommer att filmas och sändas live på Vetenskapsakademiens webbplats www.kva.se samt senare publiceras på www.kva.se/video och Akademiens Youtube-kanal.

Vetenskapsakademien fotograferar och filmar under ett flertal av sina evenemang. Foto- och videomaterial kommer att behandlas av Akademien och lämnas till tredje part för bearbetning. Materialet kan också komma att användas i kommande kommunikation för att informera om Akademiens verksamhet i någon av Akademiens digitala och/eller tryckta kanaler. Om du inte samtycker till detta eller har frågor angående vår behandling av personuppgifter kan du kontakta oss per telefon 08-673 95 00, eller e-post kva@kva.se

Läs mer om hur Akademien behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Programkoordinator
program@kva.se