"att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället"

Pressrum

Välkommen till Kungl. Vetenskapsakademiens pressrum. Här presenteras information om pågående och kommande pressaktiviteter på akademien.

Nya ledare valda för Kungl. Vetenskapsakademien

 

Foto: Ulf Sirborn

Vid en sammankomst i går valde Kungl. Vetenskapsakademien sina två främsta företrädare som kommer att ta över efter nuvarande preses och ständig sekreterare den 1 juli 2015.

Ny preses, Kungl. Vetenskapsakademiens ordförande och främste företrädare, blir Christina Moberg. Hon är ledamot av Kungl. Vetenskapsakademiens klass för kemi och efterträder Barbara Cannon.

KI-professorn Göran K. Hansson blir ny ständig sekreterare. 

Göran K. Hansson är ledamot i Kungl. Vetenskapsakademiens klass för medicinska vetenskaper och sekreterare i Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet. 

Läs mer här. 

 Julstängt på kansliet

 

Akademiens kansli kommer att stänga kl. 15.00 fredagen den 19 december och öppnar åter kl. 09.00 onsdagen den 7 januari.

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Christmas tree

 

I år fyller Kungl. Vetenskapsakademien 275 år. Akademien stiftades år 1739 och är en oberoende organisation som har till uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar efter att öka utbytet mellan olika discipliner.
 

Kontakt

Jessica Balksjö Nannini
Pressansvarig
070-673 96 50
08-673 95 44
jessica.balksjo@kva.se

Kungl. Vetenskapsakademien